Certificatul de performanta energetica

In cazul in care doriti sa inchiriati sau sa vindeti o locuinta veti avea nevoie de Certificatul de performanta energetica. Va oferim informatii detaliate si posibilitatea de a-l realiza in regim de urgenta.

Certificat performanta energetica

Ce reprezinta certificatul de performanta energetica?

Certificatul energetic este documentul tehnic care atesta performanta energetica a cladirii prin compararea acesteia cu cladirea de referinta stabilita prin metodologie, precum si incadrarea cladirii intr-o clasa de performanta energetica "(definitia din Metodologia MC-001/2006)".

Acest document, duce la determinarea corecta a pretului locuintei, casele sau apartamentele care au consumuri energetice mai scazute vor fi mult mai cautate, rezultand un pret mai bun de achizitie.

Obligativitatea a fost introdusa prin Legea 159/2013, din Monitorul Oficial, pentru completarea Legii 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor.

Auditul este o extensie a certificatului, ce presupune propunerea unor solutii de reabilitare a cladirii, calculul economic, economia de energie in urma reabilitarii si durata in ani a recuperarii investitiei.

Actele necesare pentru intocmirea certificatului.

Cartea tehnica a constructiei – documentatia care a stat la baza executiei cladirii si instalatiilor aferente. Date tehnice despre echipamentele de instalatii si o eventuala fisa tehnica pentru geamurile termoizolante.

In cazul in care nu exista documente ale constructiei se pot face masuratori la fata locului de catre inginerii nostri.

6 etape ale elaborarii Certificatului energetic

Evaluarea performantei energetice a cladirii in conditii normale de utilizare, pe baza caracteristicilor reale ale sistemului constructie si a instalatiilor aferente.

Calculele consumului de energie pentru ventilare, climatizare si rezistentele termice.

Definirea cladirii de referinta atasata cladirii reale si evaluarea performantei energetice a acesteia (nu se aplica in cazul apartamentelor).

Incadrarea in clase de performanta energetica a cladirii.

Notarea din punct de vedere energetic a cladirii.

Intocmirea certificatului energetic pentru cladire si introducerea recomandarilor referitoare la modalitatile de crestere a eficientei energetice.

Cat timp este valabil un Certificat Energetic?

Actul este valabil 10 ani de la intocmire.

Un Certificat Energetic se poate elibera doar pentru o cladire intreaga ?

Certificatul se poate intocmi pentru cladire sau pentru parti din cladiri (apartamente, scari sau tronsoane de bloc).

Cat costa ?

Tarifele sunt standard pentru apartamente, incepand cu 250ron sau pot fi calculate la metru patrat (pentru cladiri mai mari). Pentru mai multe detalii accesati pagina Tarife.